July 19, 2016

Salam Eidul Fitri - Raya Ke 2 Bersama Keluarga Mentua



Assalamualaikum w.b.t





Raya kedua masih lagi beraya di rumah keluarga mentua. So raya kedua baru kami pergi beraya di kampung keluarga suami iaitu di Muar, Johor. Tue pun dah pukul 1 lebih baru boleh keluar beraya sebab pagi tue ada jiran-jiran keluarga suami yang datang. Sampai ke malam jugak la kami beraya. Rasa cam tak puas jer beraya..kihkihkih.














Tengok gelagat adik, berusaha untuk memboloskan diri daripada halangan husband. Bangun tido terus nak kuar. Nasib baik la akak wawa ada tolong temankan uqayla main kat luar.














Bila masing-masing dah keluar tue, baru i teringat nak tangkap gambar bersama-sama dengan anak-anak. Owh yer kalo kowang perasan setiap kali raya mesti gambar raya i berlatar belakangkan kebun pokok getah. Hahahaha...ok nie memang tempat port i rasa paling ohsem kalo nak tangkap gambar. Balik-balik ladang sawah jer kan. Tapi kuarga i pelik sikit bergambar di kebun pokok getah. Dah jadi tradisi dari zaman i memula kahwin dengan muzli, dapat umairah sampai la dapat uqayla.

















Jangan lupa sesi bergambar bersama-sama keluarga tercinta. Masa bergambar ini memang banyak cabaran sikit sebab nak kena arrange anak-anak yang memang takde bepa mood nak bergambar. Terutama anak bujang i. Ya Allah memang jenuh nak pujuk die bergambar. Dah banyak cara suwuh die pandang kamera tak gak pandang. Last-last gambar ini yang dapat ditangkap. Kononnya ala-ala candid la..kihkihkih.











: ok aksi nie jer yang die nak sangat buat is menoreh getah








Ok gambar candid bersama-sama kuarga mentua cuma yang takde abang dan akak ipar i. Sebab mereka dah pulang balik ke Perak.









: uqayla dengan uwais dah wat hal masing-masing






p/s: sambungan - membuat persiapan raya di kampung i di Kuala Pilah, Negeri Sembilan


























Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...