September 22, 2014

Jalan-jalan Cari Makan Di Muar



Assalamualaikum w.b.t


Edisi untuk hari nie adalah cerita pasal short vacation di muar
Plan yang singkat, tak dirancang
Kebetulan amik anak dara and bujang kat kampung
Lagi pun 15hb tue nanny anak2 minta cuti
Maka i decide kita bercuti2 jalan2 cari makan



Since dah plan jadinya ajak la MIL dan FIL sekali ikut
MIL dan Fil pun dah lama tak jalan2 kat muar
Search la kat internet tempat apa yang menarik kat sana
Apa lagi keluar la 5 tempat makanan menarik di muar



OK!
Senang cerita kita pergi cari tempat makan yang besh2
First mee bandung
Second Kopi 434 sekali dengan roti bakar
Third Asam Pedas Parit Jawa
Fourth Ikan Bakar Wak Song
Five Sup Kedai Mamak Daulat



Tapi tak semua tempat yang sempat pergi
Sebabnya perut dah kenyang dan membuncit
Dah takde ruang dah nak masuk lagi makanan
Ikutkan banyak tempat lagi nak pergi
Tapi MIL dan FIL dah penat
Jadi kami buat keputusan untuk pulang awal


Takpe next time blei pergi lagi
Anak2 pun muka dah letih masing2
Nie aje tempat makan yang sempat kami nikmati dan kunjungi


Mula2 kami singgah lubuk ASAM PEDAS PARIT JAWA



: adik beradik kembar




: siap ngangga besar lagi mulut MIL i



: cantik tak akk




: sayur kailan dan sotong goreng tepung



: ikan pari asam pedas parit jawa



: akak suwuh ibu tgkp gmbr die ngah mkn..cuba tgk mulut akk..ada gelembung kelihatan...kih3



: MIL dan FIL




: khusyuk en suami makan..tak toleh sebelah dah


: muka uqayla dah ngantuk..teheehe


: sambil mkn tue sempat kendong anak

Pastu kami singgah di TANJUNG EMAS MUAR JOHOR


: x-cited memasing tangkap gambar dengan durian beso..eiko hado!!



: hehehe...durian dah kena tebuk dengan tupai



: en suami suwuh olok2 mkn durian..eeeemmmm..cakap tak kena jer

: anak bujang nak wat peace tapi camtu ghayo yer

: uqayla sonok pegi jalan2 yer


Kemudian kami pergi KOPI ELEPHANT 434 





: penuh dengan kopi 434

: cantik walldrop diaorang

: masing2 nak ukur sapa lebih tinggi dari patung zirafah

: posing ckit sayang bucuk2

: FIL tgh pantau anak2 i

: nampak tak ketembaman i kat ctu..menciiii



: sayang comei2 ibu posing2 dengan MIL


: cantik tempat diaorg nie

: abang uwais main2 dengan adik uqayla

: abg uwais nak main tepuk2 tgn dgn adik uqayla


: nampak tak majerin dengan kaya die...terbaikkk

: roti bun panas2...sedappp

: jemput tengok jer la yer...kihkihkih


: en abei teliti tgk resit makan roti bakar and kopi..
(jgn tertipu dgn muka suamiku sesungguhnya harganya murah ajer)


: nak jugak dok posing2 dengan ibu..gedik tau adik manis nie


: ole2 tuk kuarga tersayang dan opis mate


: kopi 434 jenis serbuk dan uncang

: ole2 untuk opis mate

**next entry cerita pasal makan mee bandung dan tauhu bakar lak**

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...