September 18, 2013

Festival Kucing Putrajaya



Assalamualaikum w.b.t


Hari sabtu (14.9.2013) yang lalu kami sekeluarga memang dah plan nak pergi festival kucing yang diadakan di Putrajaya yang bertempat di Audoturium Cempaka Sari di Perbadanan Putrajaya..So breakfast kena la masak awal-awalkan, sebab dah plan nak keluar tengok festival kucing nie pagi-pagi..i memang tak berapa suka keluar time dah petang-petang sebab petang-petang memang time anak-anak mengamuk nak tidur..hehehe..lagi pun cuaca panaskan so mood kalo keluar petang tue tak syok ajer..hihihi







Kat festival ini ada macam-macam jualan langsung..tapi bukan jualan kasut, handbag dan baju tau..tapi jualan baju kucing, makanan kucing, alatan dan mandian kucing...ada juga yang jual akseasori barangan kucing dan juga jualan kucing yang comei-comei dan gebu-gebu..harga biasa la kan standard jenis dan baka kucing..kalo tanya i nie memang jenis pengemar kucing atau tidak..i nie tahap middle..biasa-biasa jer..hihihi..










Niat nak pergi festival kucing nie pun sebabnya anak bujang i memang penggemar kucing..pantang nampak kucing mesti akan tegur kucing...lain plak dengan kakaknya..takut dengan kucing..kalo ada kucing yang lalu memang akak suwuh ibu dan ayahnya tolong halau dan pantau kucing tersebut dari dekat dengan dia..kalo 12 jam duduk kat kedai makan, 12 jam tuelah kena pantau kucing tue..siap suwuh tauke kedai makan tue kurungkan kucing-kucing die..dashyat tak!...kihkihkih..







Ibu yang preggie nie pun nak siap berposing dengan cat-cat nie kan..anak dara dah takut dengan kucing maka ibunya lebih-lebih..ok sila terima sahaja..comei-comei ok!!###...lalalalala~~~




 
 
Kucing-kucing yang beraksi dan berpakaian ala-ala bollywood gitu..harga sila lah terima dalam RM750...rasa-rasanya reasonable kut untuk yang jual kucing secara besar-besaran..adik i beli kat saudara-mara kami yang baka macam nie baru RM200..saudara mara boleh countingkan...hehehe
 
 



 
Cerita mengenai kucing ala-ala parsi dan gebu ini, baru-baru ini kes kehilangan kucing dekat kawasan perumahan i terjadi (hari raya yang lalu)..kucing yang gebu dan bertompok yang i gelar comot pun dah hilang..kucing nie since i pindah rumah teres kat presint 9 selalu sangat datang rumah i..kalo tak bagi makan, rasa bersalah pulakkan..tapi bila kucing nie dah tak ada memang rasa sangat-sangat kehilangannya..bukan seekor kucing yang hilang tapi 4 ekor tuan rumah cari kucing ala-ala parsi mereka...kepada yang "tukang culik" kucing nie bawa-bawa lah insaf nyer...kesian tuan punya kucing yang dah beli mahal-mahal, makanan pun mahal dan of course tempat tinggal pun mahal..ke tak rugi tue..pe-pe pun kepada sesiapa yang nak membela kucing nie kena la jaga kucing mereka dengan lebih berhati-hati..kalo dah hilang memang payah nak cari..sebab kucing boleh lari...huhuhuhu...just joke..jangan mare nyer {^_^}

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...