May 4, 2012

Learn How To Look Good


Assalamualaikum w.b.t

Ramai yang tanya i kalo muka tak solek xcantik ker..erm..bukan xcantik..ia akan cantik dengan syarat penjagaan muka mestilah bersih dan paling penting kne rajin cuci muka dan wat treatment or makan supplement untuk kecantikan dalaman dan luaran. Sebenarnya apa yang diciptakan oleh Allah s.w.t semua kejadiannya adalah istimewa dan cantik cuba cantik nie ramai orang klafikasikan cantik nie hanya pada sekadar rupa..kalo xcantik boleh blahh..kalo camtu sampai bila la ramai yang xkawin2...huhuhu..topik yg i nak sharing nie bukan la camner nak jadi cantik dari segi rupa ker per..cuma biar la cantik atau nak kelihatan dipandang special oleh owang nie adalah sikap dan sifat serta tawaduk kita nie diletakkan dihadapan untuk memikat masyarakat disekeliling..orang SUKA..Allah s.w.t lagi SUKA..sweet gitu!!~~muka cantik kadang2 perangai tue tak seindah yang disangka..kalo tanya mana2 laki yang nakal2 nie mesti nak cari calon bakal isteri yang lemah lembut, dengar kata, berbudi bahasa, sopan santun dan beriman..kalo part cari bakal laki pun sama..mana ada orang kata nak cari laki cam HANTU nak jadi suami..xsilap2 kita yg lingkup ke neraka..seboleh-bolehnya cari yang molek2 (akhlak dan iman)..dalam al-quran pun ada menyebutnya ciri-ciri calon2 isteri/suami bagi orang islam yang wajib dicari..

Dulu i pun xdinafikan nak cari bakal suami yang hensem, ada pekerjaan yang bagus, dah ada umah dan kereta, hormat kat i dan kedua belah ibu bapa..tak lupa juga wang hantaran yg tinggi perlu la memenuhi kehendak i..camtu sekali..xp last2 Allah s.w.t tue Maha Kuasa walaupun i xdapat anak owang kaya xp bila dipk2kan i amat2 bertuah dapat suami yang baik, mendidik dan membimbing i, pandai uruskan rumah tangga, makan minum dan pebelanjaan harian pun alhamdulilah sentiasa cukup..ditambah pula dengan rezeki anak yang bertambah2..tubuh badan yang sihat dan macam2 g la..memang teramat2 bersyukur..bukan la terlebih2 nak memuji suami i xp alhamdulilah sepanjang mengenali dan bersama dengan suami smuanya cukup..jadilah yang baik dan terbaik di"mata" Allah s.w.t..pesan suami biarla cantik akhlak dan imannya baru la comei...hehehehe



Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...