December 17, 2010

Akar Bunga Fatimah

Salam...

Arinie ada rasa teruja coz tak sabar nak dapat adik/anak buah/sepupu/anak..actually nak menunggu kelahiran bayiku amatlah dinantikan oleh segenap lapisan keturunan i...hihihihi...doakan i ngan BB selamat bersalin n dilahirkan..Hanya untuk berkongsi masalah kesihataN yang i alami dari malam tadi coz sesak nafas n sukar tuk bernafas...Banyak kali gak lar kejutkan my hubie tuk urut-urut kat belakang n dada i...nak letak minyak angin..erm..tak tercapai lak nak menyapu nyer...until now still i feel 呼吸 (sesak nafas*lebih kurang camtu la)..pening kepala..kadang-kadang perut rasa memulas...confirm mesti angin punyer...wallahualam..Ya Allah sihatkan daku dan kandungan ku...jangan sampai terberanak udah...hihihih..

Setakat nie preparation untuk BB dah setel cuma i punya jer baru 50% ...Insyaallah minggu depan baru nak bereskan semua sekali n siap masuk beg dalam kereta...Weekend nie i nak balik umah parents i coz my frens dlu waktu praktikal kawin ari ahad nie (19.12.2010)..congrats..lgpun i nak amik harta benda i (AKAR BUNGA FATIMAH) untuk bersalin nanti..bunga nie pun my mom beli waktu dia g haji..walhal time tue i tak kawin g...mungkin my mom beli coz bunga nie lei simpan lama..Berikut merupakan khasiat dan kegunaan AKAR BUNGA FATIMAH...

KHASIAT AKAR BUNGA FATIMAH
  • Sebagai air selusuh yang amat mustajab.
  • Sebagai pencegah dari hamil yang mustajab.
  • Memulihkan dara bagi si ibu (terlalu mengecut).
Akar Bunga Fatimah adalah tumbuhan semak. Tapi cukup popular di kalangan jamaah mancanegara. Orang Barat menyebutnya Mawar Jeriko. Para jamaah biasa membeli  Akar Bunga Fatimah sebagai oleh-oleh dari Tanah Suci. Tanaman ini walaupun kering sudah puluhan tahun disimpan, namun kalau direndam dalam air akan mekar kembali.

Mungkin karena itu, Akar Bunga Fatimah dianggap berkhasiat untuk menolong persalinan. Dengan meminum air rendaman Akar Bunga Fatimah, konon, kelahiran bayi akan lancar. Wallahu’alam. Tapi yang pasti, Akar Bunga Fatimah hampir sama popularnya dengan siwak, sejenis akar kayu, yang juga dianggap berkhasiat untuk membersihkan gigi.

CARA PENGGUNAANNYA AKAR BUNGA FATIMAH
  • Hanya rendamkan akar bunga fatimah nie dengan air sehingga akar bunga fatimah nie kembang...kalo bolei minum n rendam time dah ader kontraksi n nak bersalin...insyallah dipermudahkan ALLAH s.w.t untuk bersalin...manyakkan berdoa..
p/s: Orang kata kalo akar bunga fatimah nie kembang masuknyer dah nak bersalin...waallahualam..

Fakta & Gambar: Ads Google



Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...