August 5, 2010

TAKUT




Assalamualaikum w.b.t




Sebenarnya bukan lah nak kata apa. Semenjak i preggie ini semua benda rasa macam takut. Kalau my hubie pergi outstation, mesti i rasa takut. Takut pada kesunyian bunyi dan tak lena tidor. Bila i cakap macam itu kat my frenz semua kata biasa coz simptom for preggie. Erm...klaka dan seram pun ada. Walaupun dulu i ini kira tak ada lar penakut sangat tapi sekarang i penakut bebenar. 




My mum pun terkejut bila i kata i takut tido n duduk sorang-sorang. Takut nak menyusahkan orang, so i pun memberanikan diri untuk tido dan layan my BB sorang-sorang. Kadang-kadang kalau rasa dah sunyi dan buntu duduk sorang-sorang, mula membuat spot check kat setiap ruangan rumah (apa-apa yang boleh dikemas). 




Tak lupa juga membelek-belek majalah PA & MA serta MOM & BABY. Akhirnya terlalu mengantuk sangat sampai dah terlelap nasib baik tak landing kat depan ruang tamu. Sampai ke pagi tido kat luar la nampaknya. Semalam i cuba pujuk my mum dan dad untuk tido dan bermalam dirumah i. Itu pun tak pasti lagi. Erm...sunyilah i lagi. Bila dah bosan sangat i mula la cakap dengan my BB. Lama-lama itu i tergelak sendiri. He...He.. : D kelakar. Gelak dan cakap sorang-sorang.




Masa belum pregnant i lah yang paling ligat ke sana dan ke mari. Tapi bila dah kena penyakit preggie (muntah dan loya) sampaikan nak berborak dengan suami pun tak lalu. Kesian dengan my hubie sebab tak dapat nak layan. Ramai tanya rasa-rasa i punya BB jantina apa? Kalau ikut naluri i perempuan. But i don care if i get BB boy or gurl. Janji BB i lahir dengan cukup bulan, selamat dilahirkan secara normal, cukup sifat keperibadian dan i lahirkan my BB dalam keadaan normal bukan melalui perbedahan. Tapi kita hanya mampu berdoa dan merancang. Semuanya ketentuan Allah s.w.t. Doakan kebahagian kami sekeluarga. AMIN.. (- -)

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...